Wat is EFT ?

 nullEFT is een methode om negatieve emoties te neutraliseren (zowel oude/toekomstige als deze in het hier en nu).      

       Vb. woede, verdriet, schaamte, afkeer, onrust, bezorgdheid, walging, schuld, verlegenheid,  minachting ,….

 nullEFT bevrijdt je van angsten, fobieën en stressfactoren.    

       Vb. angst om over een brug te rijden, vliegangst, pleinvrees, faalangst, claustrofobie,  watervrees …

 nullEFT bevrijdt je van traumatische ervaringen uit het verleden.  

        Vb. ongeluk, scheiding, natuurramp, oorlog, seksueel misbruik, kindermishandeling,…

 nullEFT bevrijdt je van negatieve overtuigingen die je ongelukkig maken.    

        Vb. Ik ben niet de moeite waard, daar ben ik te dom voor, ik durf niets zeggen, ik kan dat niet, de wereld is niet veilig,

              ik ben maar een huisvrouw,…

 null EFT bevrijdt je van fysieke klachten als gevolg van negatief denken.      

        Vb. Rugpijn, hoofdpijn & migraine, reuma, nekpijn, CVS, burn out, oververmoeidheid, …

null

De oorzaak van een negatieve emotie

De oorzaak van de negatieve emotie ligt aan de negatieve gedachte die eraan vooraf gaat. Het probleem is dat we moeite hebben om die negatieve gedachten los te laten. Dat komt doordat het gevoel dat aan die gedachte gekoppeld is, sterker is dan het geloof in een nieuwe positieve gedachte.

Voordat we een negatieve emotie ervaren, is er een verstoring in het energiesysteem van het lichaam. Om die negatieve emoties op te lossen, dien je de verstoring in het energiesysteem van het lichaam op te lossen. Dus de oorzaak is niet jouw negatieve denken!

Wat blijft er nadien nog over ? Een neutraal gevoel en misschien een mogelijkheid tot een positief gevoel.


De Chinezen zien de meridianen als een transportsysteem van energie in ons lichaam. Op deze meridianen bevinden zich een aantal knooppunten van energie: de acupunctuurpunten. Bij EFT maak je gebruik van beide systemen en beklop je acupunctuurpunten van alle meridianen.


Wetenschappelijk onderzoek in 2009 (J.R. Lane) heeft uitgewezen dat EFT direct invloed heeft op onze Amygdala. Deze is een onderdeel van ons limbisch systeem. De amygdalakern komt in actie wanneer wij stress of bedreiging ervaren. Dit deel van de hersenen zorgt ervoor dat de stresshormonen adrenaline, noradrenaline en cortisol worden aangemaakt. Hierdoor zijn we in staat om te kiezen voor een vecht-, vlucht- of bevriesreactie. Passen we EFT toe op een situatie die bij ons stress of trauma oproept, dan zien we dat de amygdalakern rustiger wordt en minder stresshormonen aanmaakt. 

Het bekloppen van acupunctuurpunten door middel van EFT oefent direct positieve invloed uit op onze fysieke en neurologische processen.

Wil jij weten of EFT ook iets voor jou kan betekenen ? Vraag dan hier je gratis intake-gesprek aan.

Veelgestelde vragen

Moet ik weer mijn hele verhaal gaan vertellen ?

Bij EFT werk je meteen aan de emotionele belasting van vervelende herinneringen. Je hoeft dus niet je ‘hele verhaal’ terug te vertellen en je er weer heel vervelend bij te voelen. En niet alles hoef je te vertellen want ik zorg ervoor dat we precies die herinneringen uit jouw voorgeschiedenis nemen die nodig zijn om je probleem aan te pakken. We gaan wel -ook- aan herinneringen uit je kindertijd werken. De reden is heel simpel: de oorsprong van alle problemen die je NU hebt, zijn begonnen in de eerste 6-7 jaar van je leven. Ik leg het allemaal uit als je bij me bent.

Is het echt nodig terug te gaan naar vroeger ?

Deze vraag heb ik gedeeltelijk al hierboven beantwoord. Ja het is echt nodig om weer terug te gaan naar vroeger. Je leert in de loop van je leven hoe je met situaties omgaat en daarin spelen de eerste 6-7 jaren een cruciale rol. In deze periode worden de grondpatronen gelegd van hoe jij de rest van je leven gaat reageren op situaties en hoe je er mee omgaat. Natuurlijk zijn er ook zaken die je pas later in je leven tegenkomt en meemaakt. Maar ook hier geldt dat de manier waarop je met deze situaties omgaat, bepaald wordt door je eerste 6-7 jaar. Als je niet terug wilt gaan, blijft er alleen ‘symptoom’ kloppen over. Dat is een oppervlakkige manier van werken die je weinig oplevert. Het is in elk geval niet mijn doel om half werk te leveren. Maar de keuze ligt natuurlijk bij jou. Jij bepaalt tot hoe ver je gaat.

Los ik mijn trauma echt definitief op ?

Ja. Als EFT op de juiste wijze wordt gedaan op je trauma dan gaat de emotionele lading er helemaal vanaf. Dat betekent dat je wel nog weet wat er gebeurd is maar het ‘doet’ je niets meer. Je voelt er niets meer bij en je stresssreactie gaat op geen enkele manier meer aan als je er aan denkt of zelfs als je het zo levendig mogelijk herbeleeft. Dat betekent dat we goed testen of er nog wat zit. De meeste therapieën pakken de oorzaak niet aan en testen ook niet of de emotionele lading er helemaal af is. Helaas, als ik dan echt goed test of die bepaalde gebeurtenis echt neutraal is, blijkt dat er nog veel emotionele lading op zit. En dat kan echt anders.

Hoeveel sessies heb ik nodig ?

Dat is afhankelijk van de oorsprong van je probleem, hoe lang de opbouw is en wat je zelf thuis kunt en wilt doen met EFT. Ik kan van tevoren niet aangeven hoeveel sessies je nodig hebt. Het hangt ook af van hoe vlot we door één gebeurtenis kunnen gaan. Iedereen heeft zijn eigen tempo en ik werk zo snel als het kan maar wel zo langzaam als nodig is om het een heel zacht en geleidelijk proces te laten zijn waarin je je veilig voelt. Bij de eerste sessie kun je wel al ontdekken of dit iets voor je is. Of je ook echt EFT zelf gaat doen als ‘huiswerk’ tussen sessies door, zullen we gaandeweg ontdekken. Ik help je bij elke stap. Je staat er niet alleen voor.

Wat kost een sessie en wordt het vergoed ?

Een consult kost € 90 en mijn behandelingen worden niet vergoed.  Er is wel mogelijkheid om een 5-beurtenkaart te nemen voor 400€, binnen het jaar op te nemen.

Ik heb dit probleem nu al zo lang ! Kan dit nog opgelost worden ?

Ja hoor. Hoe lang je ergens last van hebt, bepaalt niet of het op te lossen is. Wel natuurlijk de juiste keuze in wat je precies moet aanpakken (en dat is mijn verantwoordelijkheid) en of je jezelf de ruimte gunt om het echt uit te proberen. Je hoeft niet in EFT te ‘geloven’ maar als je echt vast blijft houden aan de beperkende overtuiging dat EFT ‘dit’ niet kan oplossen kan dat wel de boel flink hinderen.  De enige manier om te ontdekken hoe goed EFT werkt is door het te ondergaan.
Mijn EFT sessie bij Yolanda heb ik als bijzonder positief ervaren. Ze stelde mij meteen op mijn gemak waardoor ik snel bij de overtuiging ontstaan in mijn babytijd kwam. Tijdens het tappen deed Yolanda mee, wat ondersteunend aanvoelde. Tussendoor kreeg ik van haar een zachte glimlach die mijn onderbewustzijn gerust stelde. Een snelle positieve evolutie na 2 rondjes tappen. Met veel gemak was de belemmerende overtuiging ‘machteloosheid’ verdwenen.
Ingrid De Cooman

Yolanda is een vlotte, vriendelijke en charismatische dame die u direkt op uw gemak stelt. Ze luistert aandachtig zonder te onderbreken. Stelt de juiste vragen om vrij vlot de vinger op jouw probleem te zetten. Mijn probleem is voor 90% opgelost. De wereld zie ik nu door een prachtige nieuwe bril. 

Een PERSOONLIJKE BEVRIJDING is het.

Anne Godelie